Szárcsa Általános Iskola

Iskolánk idén 60 éves!

60

Köszönet

Weblapunk megjelenését a
SzerverPlex.hu Kft biztosítja!

Képek

 • Tanévnyitó
 • 2011 Tanévnyitó ünnepség
 • 2011 1. osztáy
 • 2012 Farsang
 • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Besorolatlan

Március 15.

marcleviHagyományainkhoz híven idén március 14-én emlékeztünk meg az 1848/49- es forradalom és szabadságharcról. Csodaszép ünnepéllyel készültek a 6. osztályos diákok, melyben volt szavalás, filmjelenet és korhű néptánc is. A hetedik osztályos Fok Levente dicsőségesen elszavalta a Szózatot mellyel emelte ünnepünk fényét.

 marccsoportmarctanc

Konyha&Bach

Konyha együttesKonyha&Bach zeneboncolás programon vettünk részt a Művészetek palotájában 2023. március elsején.
A leginkább eklektikus rockzenében utazó, és ott jelentős sikereket elérő Konyha zenekar „partnere” ezúttal nem más, mint az első számú barokk mester, Johann Sebastian Bach volt. A szakértő magyarázatokkal kísért barátságos találkozó során kiderült, hogy a nagyon eltérő ízvilágok legmélyén nagyon is hasonló hozzávalók rejlenek. A műsor után beszélgetésen vettünk részt, ahol megismerkedtünk a Konyha együttessel és a zenei munkásságukkal.

Farsang

farsang001Három év kihagyás után a veszélyhelyzet miatt, idén nagy örömünkre újra rendezhettünk farsangi mulatásgot. Volt olyan osztályunk, akinek ez volt az első télűző közös programja. Osztályaink színvonalas műsorokkal léptek színpadra. Egyéni felvonulóink pedig nagy létszámban (67 fő) mutatták be jelmezeiket, melyeket közül többet otthon készítettek a családok. Nagyon jól érezték magukat gyermekeink ezen szép péntek délutáni ünneplésen.

farsang005farsang003farsang004farsang006

farsang007farsang009farsang008farsang002

Himnusz 200. születésnapja

himnusz12023.01.23-án iskolánkban a 4. osztályos és 6. osztályos tanulóinkkal szavaltuk el közösen a Himnuszt, mely idén ünnepelte 200. születésnapját. Így tisztelegtünk Kölcsey Ferenc örökérvényű műve előtt.

Adventi gyertyagyújtás

003Hagyományainkhoz híven idén is közösségi program keretén belül meggyújtottuk iskolánk adventi koszorújának első gyertyáját. Az énekkar elénekelt egy szép karácsonyi dalt és a 3. osztályos tanulók szavaltak el egy szép verset.

2022. 12. 19 -én a hagyományos adventi gyertyagyújtás alkalmával a 8. osztályos tanulóink egy kedves karácsonyi slágert énekeltek el angolul. Ezt követően szaloncukorral kínáltuk iskolánk tanulóit

8 osztly gyertyagyjts18 osztly gyertyagyjt3004

Toldi előadás

toldikicsiIdén december 7-én színházban jártunk a 7. és 8. osztályos diákokkal. A nagy sikerű Toldi című előadást néztük meg, majd lehetőségünk volt Csőre Gábor művész úrral beszélgetni kicsit és egy közös fotót készíteni. Nagy örömet szerzett nekünk, hogy személyesen is megköszönhettük ezt a fantasztikus előadást. 

 

Luca- napi csere-bere

lucakicsi2022. 12. 13-án Luca napján megrendezésre került iskolánkban a hagyományos Luca-napi csere-bere programunk. Alsós diákjaink sok aprósággal készültek, rengeteg játék cserélt gazdát. A kisebbek nagy örömmel kínálták portékáikat társaiknak. 

Történelemversenyen voltunk

triversenyIskolánk hetedik osztályos tanulói lelkesen készültek a gyáralapító Weiss Manfréd halálának 100. évfordulójára meghirdetett történelemversenyre. December 14-én eljött a nagy nap és elmentünk a Weiss Szakképző Iskolába, ahol páratlan élményben volt részünk.
Iskolánk két csapattal indult a történelemversenyen, mely a lebonyolítás módját és tartalmát illetően inkább egy izgalmas akadályversenynek tűnt. A csapatok tagjai Batíz Léda, Király Lara, Kücsön Panna, Müller Dorottya és Balázs István, Oravecz Dóra, Somogyi Anna, Vajda Marcell voltak.
A hosszúra nyúlt, de élménydús versenyen a gyerekek présgépet indítottak be, lézerlövészeten vettek részt, kéziszerszámokat ismertek fel, 20 kilós ládát cipeltek és futottak le és föl, hogy betartsák a 7 perces állomásonként szabott időkeretet. Mindenki mindent megtett a siker érdekében.
Végül a vetélkedőt az 5. és 6. helyen zártuk és a csepeli Önkormányzat jóvoltából mozijeggyel és korlátlan jégkorcsolya belépővel gazdagodtunk.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Kondor Ágnes történelemtanár

Filmnézés a Csepel moziban

mozikicsi2022.12. 16-án iskolánk részt vett az Önkormányzat szervezésében zajló ünnepi filmnézésen a Kultik Csepel Moziban. Gyermekeinket kukoricával és üdítővel várták a szervezők és megtekintettük a Pil, a neveletlen királylány című animációs filmet.

 

 

Október 23

okt23Iskolánkban 2022.10.21-én került megrendezésre az 1956-os Forradalom és Szabadságharc megemlékező műsora. Nyolcadikos diákjaink színvonalas műsorral tisztelegtek hőseink előtt.

Szépírás verseny

005Iskolánkban idén is megrendezésre került a házi Szépírás verseny. Tanulóink nagy számmal vettek részt ezen a megmérettetésen. sok-sok szép írású szöveggel találkoztunk. Gratulálunk a díjazottjainknak!

Adományozás

002Hagyományainkhoz híven idén is gyűjtöttünk ajándékokat rászoruló gyermekek részére. Ebben az évben a csepeli Motoros Mikulások adományozó programjához csatlakoztunk, így támogatva a csepeli gyermekek ajándékozását. Nagyon köszönjük a rengeteg ajándékot, melyet a családok küldtek. 2022.11.25-én átadtuk az összes beérkező csomagot a Motorosok képviselőjének.

 

Iskolakóstolgató

Kedves Szülők!

Ezúton szeretnénk gratulálni Önöknek ahhoz, hogy gyermekük elért élete egyik fontos állomásához, a tanköteles korhoz. Egy igen fontos döntés előtt állnak, iskolát kell választaniuk. Ebben szeretnénk az Önök segítségére lenni.
Az intézményünkben, a Szárcsa Általános Iskolában az iskolai élettel való ismerkedést, az óvoda és iskola közötti átmenet megkönnyítését szolgálják következő foglalkozásaink:

szarcsaiskola

Bővebben: Iskolakóstolgató

Lakossági tájékoztatás

tankerulet

KSH tájékoztatás

 • Amennyiben az adatszolgáltatók számára olyan borítékot kézbesítettek, amely nem az ő címüket tartalmazza (pl. a postaládába egy másik házszámra mutató boríték került kézbesítésre), akkor is felhasználható a levélben lévő belépési kód. Az önkitöltésnél a lakáskérdőív részeként a címpontosítás során ki tudja javítani az adatszolgáltató a címet, így a kapott kód felhasználható nem pontos címzés esetén is. Az adott kódon csak a települést (ez esetben a kerületet) nem fogja tudni javítani a kitöltő, a cím többi elemét igen.
 • A borítékok kézbesítése épület/lépcsőház szintig történt meg, tehát a társasházakban amúgy is szükséges az önkitöltés során a címpontosítás.

Köszönjük szíves közreműködésüket!

Budapesti Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság

001

Az idei év első atlétika versenyére iskolánk három csapattal nevezett, melyből kettő
diadalmaskodott, egy pedig második helyezést ért el.
Budapesti bajnokságot nyert a fiú kislabdahajító csapat (Balázs István, Deák András, Nagy Brandon,
Schádt Bence, Szabó Bence) és a 10 x 200 méteres váltócsapat (Horváth Larina, Kircsi Boglárka,
Kücsön Amina, Kücsön Panna, Suplicz Dorka, Deák András, Gáspár Ábel, Nagy Brandon, Szabó Bence,
Udut Ádám).
Nagy csatában, pár centiméter különbséggel nyert ezüstérmet a leány kislabdahajító csapat (Botos
Viktória, Horváth Larina, Kelemen Zsófia, Kircsi Boglárka, Kücsön Panna).

Felhívás

A tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti – de legkésőbb az azt követő évben –tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. A tankötelezettség megkezdésének feltétele, hogy a gyermek értelmi, lelki, szociális és testi fejlettségének állapota elérje az iskolába
lépéshez szükséges szintet. A gyermek felvételéről az intézményvezető dönt. Az iskolai felvétellel kapcsolatban meghozott döntés ellen, annak közlésétől számított tizenöt napon belül – a döntéshozó intézményhez benyújtott, de az intézmény fenntartójának címzett kérelemmel – a szülő eljárást indíthat jogszabálysértésre, az intézmény belső szabályzatának megsértésére, illetve érdeksérelemre való hivatkozással. A kérelem tekintetében a fenntartó jár el, és hoz másodfokú döntést. Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes (kötelező felvételt biztosító) vagy a választott iskola első évfolyamára az alábbiak szerint:
1. Az általános iskolai beiratkozás időpontja:

2022. április 21. (csütörtök) 8-19 óra
2022. április 22. (péntek) 8-19 óra

Bővebben...

 

Klímavédelmi vetélkedő

003Klímavédelmi tanulmányi versenyt rendeztek február 2-án a Királyerdei Művelődési Házban. A tanulmányi verseny fókuszában a klímavédelem és klímaváltozás témakörében megszerzett tudás bővítése, rendszerezése állt. A kérdések a klímaváltozás globális kihívásaival, a mindennapi életünkre gyakorolt hatásaival is foglalkoztak. A versenyen a csepeli általános iskolák felső tagozatosai indulhattak. A kétfordulós vetélkedő első körében a diákok egy online tesztsort töltettek ki egyénileg, az iskolai tanóra keretében. A második fordulóba a teszten a legjobban teljesítők jutottak tovább, itt már 5 fős csapatokat alkotva képviselték az iskolákat. A járvány erősen befolyásolta az induló csapatok számát, az interaktív vetélkedőn végül hét iskola mérhette össze tudását. A szoros küzdelemben a "Szárcsajok" csapat a II. helyen végzett.
Nagyon büszkék vagyunk az iskolánkat képviselő lányokra és felkészítő tanárukra Fóris Zoltán Örs tanár úrra.

001002

Ásványkiállítás

Iskolánk hagyományai szerint kőzet és ásványkiállítást tartottunk épületünk aulájában 2022. március 28-29-én. Ezen alkalommal ismét nagyon sok hasznos információval, tudással gazdagodtak diákjaink. A hasznos előadást követően kedvükre válogathattak a kőzetek és ásványok között.

001003004005

Adománygyűjtés eredménye

adomany1Kedves Szülők!
Nagyon köszönjük a sok-sok adományt, az ukrajnai háború miatt hazánkba menekülő családok részére.
A mai napon elszállítottuk a tankerületi központba az adományokat, onnan kerülnek majd elosztásra a csomagok.

Aktuális

Maszkviselés szabályai

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Magyar Közlönyben, így 2022.03.07-től hatályba lépnek a veszélyhelyzet idejére kihirdetett korlátozó intézkedések megszüntetésére vonatkozó kormányrendeletek. Az alábbi linkre kattintva elolvashatják a részletes rendelkezéseket https:// magyarkozlony.hu/
Ennek függvényében iskolánkban is változások lesznek, 2022.03.07-től intézményünkben sem kötelező a maszkviselése. Azonban, aki úgy gondolja, hogy gyermekét így érzi biztonságban, természetesen a tanuló továbbra is hordhatja a maszkot. Kézfertőtlenítésre és lázmérésre továbbra is lehetőségük lesz, és fokozottan ügyelünk a későbbiekben is a tantermek fertőtlenítésére.

Üdvözlettel: Vígh Krisztina
intézményvezető

 

Hittan óra

Tájékoztató a 2022/2023-as tanévben oktatást vállaló bevett egyházakról.

Karácsony

Áldott karácsonyt, egészségben, szeretetben teljes új évet kívánunk mindenkinek!
karácson2021

Őszi papírgyűjtés

Az iskolai őszi papírgyűjtésünkre 2021. október 14-én került sor. A gyerekek szorgalmasan készültek a meghirdetett napra, többen szülők segítségével hozták az iskolába az összegyűjtött papírt. Meghirdetésre került az osztályok közötti verseny is.

paírgyűjtéslogopairgyujtes

Az idei esztendő őszi papírgyűjtésén, felső évfolyamán:
I. hely 7. osztály 1143 kg
II. hely 6. osztály 630 kg
III. hely 5. osztály 370 kg
IV. hely 8. osztály 244,5 kg
Az idei esztendő őszi papírgyűjtésén, alsó évfolyamán:
I. hely 4. osztály 678 kg
II. hely 3. osztály 554,5 kg
III. hely 2. osztály 436 kg
IV. hely 1. osztály 377,5 kg

                             Gratulálunk!

Állatok világnapja

Folytattuk az ünnepi évünk programsorozatait, beköszöntött az október:

kisallatHagyományainkhoz híven idén is sort kerítettünk a „Kisállatbemutatóra”, mely október elején az Állatok Világnapja alkalmából lett meghirdetve. A szülök segítségével számtalan kutya, macska, tengeri malac, és néhány különleges állat (kaméleon, hal, liba, teknős, papagáj, hörcsög) is megfordult iskolánkba. A megérkezéskor regisztrálták magukat a gazdik és a házi kedvencük, majd sorszámot kaptak. A gyermekek nagy lelkesedéssel fedezték fel az ismert és kevésbé ismert állatokat és lelkes beszélgetésbe elegyedtek a gazdikkal. A bemutatót a szavazás zárta, a sorszám alapján bárki szavazhatott a kis kedvencére. Ezen a napon az osztályok közötti versengés tovább folytatódott „Öltözz barnába” címmel. Miután az állatok hazamentek kezdődhetett a „barna” számolása. Ennek jutalma az volt, hogy a legtöbb barna ruhát felmutató osztálynak másnapra nem volt házi feladat. Alsóban a 2. osztály, felsőben a 6. osztály tudhatta magáénak a jutalmat. Október 04-e volt a „Kedvenc állatom” pályázat leadási határideje, melyre nagyon szép pályamunkák érkeztek, a tablókból az iskola aulájában nyílt kiállítás.

A pályamunkákat és a „kis kedvencek” szavazatainak sorrendjét az őszi szünet után tartandó DÖK gyűlés keretében értékeljük.

További képek...

Október 6.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

okt0021849. október 6-án mártírhalált halt hős honvédtisztekre és az első felelős miniszterelnökre emlékeztünk ünnepi műsor keretében.
A 6. osztályból Barabás Fruzsina, Kücsön Amina, Kücsön Panna és Oravec Dóra közreműködésével zajlott ünnepségünkön felidéztük az 1848-as forradalom és szabadságharc főbb eseményeit, méltattuk az Aradon kivégzett honvéd főtisztek hazaszeretetét és önfeláldozását. Az aradi vértanúkról való megemlékezést zenei bejátszások és videók is segítették.

 

okt003okt005okt004okt6001

Koncert

koncertfasangA mai délelőtt folyamán kamarazenei koncerten vettünk részt iskolánk énekkarával és zenét tanuló diákjaival. Köszönjük szépen a meghívást a Fasang zeneiskolának.

Diákönkormányzat

DÖKLOGOA hagyományainknak megfelelően szeptemberben nem csak a tanév kezdődött el, hanem a diákév is. A tanulás mellett folyamatosan biztosítjuk a tanulóinknak a szabadidő színvonalas kihasználását, színes programokkal, pályázatok, versenyek meghirdetésével. Szokásaink szerint szeptember 1-én az osztályok minden évben megválasztják azokat a diákokat, akik az iskolai diák-önkormányzatban képviselik őket, tolmácsolják társaik kéréseit a tanárok felé, segítenek az iskolai programok lebonyolításában. Az ő munkájukat az iskolai diákönkormányzatot segítő pedagógus Baktai Erika tanárnő koordinálja, segíti.
2021. szeptember 10-én tartottuk az elő iskolai diák- önkormányzati gyűlésünket, ahol megkapták a frissen megválasztott „dök-ös” diákok a megbízó levelüket. Itt kerültek ismertetésre a 2021-2022. tanév diák programjai, valamint meghirdettük a jubileumi tanév főbb őszi eseményeit, pályázatait, versenyeit.
dok1dok

Becsengettek

evnyito002evnyito001
A 2021-22. tanév elindítását a hagyományoknak megfelelően együtt ünnepelhettük (diákjainkkal, tanárainkkal, technikai dolgozóinkkal, szülőkkel, rokonokkal, meghívott vendégekkel). Az idei tanévnyitó ünnepségünk további különlegességét az adta, hogy becsengettek iskolánk 60. jubileumi tanéve is 2021. szeptember 1-én. A program a másodikos és harmadikos diákjaink verseivel és táncaival színesedett. Az idei tanévet 208 diákkal indítottuk el, közülük 25 elsős kislány és kisfiú csendes megilletődöttséggel figyelte a nagyobb diáktársaik fellépését, miközben szüleik vigyázó tekintete követte őket. A „kis Szárcsásoknak” Betűzsákkal és Szárcsa jelvénnyel kedveskedtünk. Az ifjú elsős gyermekek iskolatársaikkal együtt a hagyományoknak megfelelően az első nap megkapták az új tankönyveket, melyeket izgatottan lapozgattak. A nap folyamán megismerkedtek az iskola épületével, szabályainkkal, szokásainkkal.

Adománygyűjtés

Kedves Szülők!
Tankerületünk is adománygyűjtést szervez iskolánként az ukrajnai háborúból hazánkba érkező menekültek megsegítésére. Aki szeretne, becsatlakozhat a kezdeményezésbe. Az adományokat kedd estig fogadjuk iskolánk területén. Az adományok gyűjtése, csoportosítása, esetleges csomagolása Kisbalázs Mária feladata lesz, aki a könyvtárban gyűjti a beérkezett csomagokat. Az elszállítást külső cég végzi majd, nekünk csak fogadni kell a felajánlásokat. Az alábbi listában megtalálható, mely termékekre lenne nagy szükség. Javasolom, hogy lehetőség szerint jól szállítható, dobozolható kiszerelés lehetőségét kérjük az adományozóktól, esetleg osztályközösségektől. De azt jó lenne elkerülni hogy ömlesztve –összetörve ,szétszakadva stb. - továbbítsuk a jószándékból adott segítséget.

Bővebben: Adománygyűjtés

" BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK"

ISKOLAÉPÜLET2Kedves Diákok, Szülők, Kollégák!

Szeretnénk megköszönni, hogy ebben az új helyzetben helytáll Mindenki!
Örömmel látjuk, hogy nincsenek akadályok az együttműködésben!
Továbbra is ugyanilyen kitartó munkára bíztatunk Mindenkit!

"BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!"

Kréta

Tisztelt Szülők!
Az idei tanévben új e-napló bevezetésére kerül sor iskolánkban. Szeptember 1-jétől a KRÉTA naplót fogjuk használni, illetve a KRÉTA elektronikus ellenőrzőn keresztül juthatnak hozzá gyermekük iskolai tanulmányaival kapcsolatos információkhoz.
Az új e-napló a https://klik035180001.e-kreta.hu oldalon keresztül érhető el. A belépéshez szükséges felhasználói azonosítót és jelszót az osztályfőnököktől kapják meg.

Mit tud az elektronikus napló? A legfontosabb, hogy a szülők így folyamatosan és szinte azonnal hozzájutnak a gyerekek tanulmányaival kapcsolatos információkhoz. Az iskola számára megkönnyíti a napi adminisztrációt, a szülők tájékoztatását, a nyilvántartások vezetését, a statisztikák elkészítését. Használható számítógépen és okostelefonon is. (IOS, Android)

kreta

Az osztályfőnökök a KRÉTA naplóban követni tudják, hogy a családból ki, mikor lépett be. Amennyiben ez hosszabb ideje nem valósul meg, jelezni fogunk a szülőknek.
A szülő és a tanuló ha belép az @Ellenőrzőbe, ezt a menüsort láthatja.

kreta2

Amikor már a tanárok elindították a naplót a szülők a következő információkat fogják látni az ellenőrzőben.

 • a megtartott óra anyagát,
 • a házi feladatot a tanuló hiányzását,
 • esetleges késését,
 • házi feladat, vagy felszerelés hiányát,
 • dicséretét, vagy egyéb tanári bejegyzést.
 • a kapott érdemjegyeket,
 • a tanuló adott tárgyból elért átlagát,
 • az adott tárgy osztályátlagát hiányzását,
 • az igazolandó órákat,
 • az iskola és a pedagógusok üzeneteit,
 • bukásveszély esetén figyelmeztetést pirossal.

Az @Ellenőrző eléréséhez természetesen internet hozzáférés szükséges. Azok a szülők, akik sem otthon, sem munkahelyükön nem tudnak internetezni, azok számára az iskolában is lehetőséget biztosítunk az elérésre.A elektronikus ellenőrzővel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatják:https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424862

Fogadó órák időpontjai

2022-23-as tanév I. félév
(iskola telefonszáma: 06-1-278-2374)
titkárság telefonszáma: 06-30-832-1817

Név
Fogadó óra időpontok
Baktai Erika Kedd 2. óra 09:00 - 9:45
Csöppüs Szilvia Hétfő 0. óra 07:15 - 8:00
Fóris Zoltán Örs Kedd 5. óra 13:00 - 13:45
Hajdu-Nonn Nikolett Hétfő 5. óra 12:00 - 12:45
Havasani Tót Anita Hétfő 4. óra 11:00 - 11:45
Horvátné Kisbalázs Mária Hétfő 3.óra 10:00 - 10:45
Béresné Iványi Zsófia Csütörtök 2. óra 09:00 - 09:45
Kondor Ágnes Csütörtök 3. óra 10:00 - 10:45
Kőhalmi Katalin Hétfő 2. óra 09:00 - 9:45
Lőrincz Ferencné Hétfő 4. óra 12:00 - 12:45
Manhercz Istvánné Kedd 4. óra 11:00 - 11:45
Meggyes Rita Hétfő 4. óra 14:00 - 14:45
Péter Irén Katalin Hétfő 4. óra 11:00 - 11:45
Sirola Sarolta Csütörtök 4. óra 11:00 - 11:45
Tóthné Kovács Erika Hétfő 3. óra 16:00 - 16:45
Ugrai Judit Szerda 4. óra 11:00 - 11:45
Veres Judit Erika Kedd 4. óra 11:00 - 11:45
Vigh Krisztina Kedd 5. óra 12:00 - 12:45
Vizsoli Mária Kedd 4. óra 11:00 - 11:45

Elérhetőségek

Iskolánk címe: Budapest, XXI. (Csepel) Szárcsa utca 9-11.

Telefon, Fax: 06 1 278 2374

Mobil: 06-30-8321817

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM azonosító: OM-035180

Ebédbefizetés: Agyagássy Tünde: 06-70-4432924
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Címe: 1213 Budapest, Szárcsa utca 9-11

Adószáma: 18047950-1-43

Versenyek

EREDMÉNYEK

2022-2023-as tanév

 

KERÜLETI MEZEI FUTÓ BAJNOKSÁG
2023. MÁRCIUS 22.


1-2. osztály leány-Csapat 2. hely
(Kenéz Zselyke, Jókay Zorka, Macskási Anasztázia)
Egyéni
Macskási Anasztázia – 3. hely

3. osztály leány-Csapat 2. hely
(Bornyi Míra, Paksai Viven, Ablonczy-Varga Blanka)
Egyéni
Bornyi Míra1. hely
Paksai Vivien – 3. hely

4. osztály leány-Csapat 1. hely
(Sinka Emma, Árvai Klaudia, Petró Júlia)
Egyéni
Sinka Emma – 1. hely

1-2. osztály fiú-Csapat 1. hely
(Holenik Miron, Kulcsár Balázs, Marton Levente, Lendvai Levente)
Egyéni
Marton Levente – 1. hely
Kulcsár Balázs – 4. hely
Lendvai Levente – 6. hely

3. osztály fiú-Csapat 4. hely
(Jókay Domonkos, Dömötör Attila, Buday Benjámin, Szamkó Ádám)
Egyéni
Jókay Domonkos – 2. hely

5. osztály leány-Csapat 2. hely
(Somlyai Ramóna, Badonszki Nóra, Sinka Lilien, Suplicz Lilla)
Egyéni
Somlyai Ramóna – 3. hely

6. osztály leány-Csapat 3. hely
(Horváth Larina, Mocsáry Csenge, Dockery Emma, Horváth Angelika)

7-8. osztály leány-Csapat – 1. hely
(Mihálka Alícia, Mihálka Mercédesz, Kücsön Panna, Müller Dorottya, Suszter Korina)
Egyéni
Mihálka Alícia – 1. hely
Mihálka Mercédesz – 3. hely
Kücsön Panna – 4. hely


5. osztály fiú-Csapat 3. hely
(Usuf Ali, Czakó Gergő, Di Pol Vince, Árvai Norbert, Kenéz Hunor)
Egyéni
Usuf Ali – 4. hely

6. osztály fiú-Csapat 4. hely
(Kecskés Imre, Bornyi Zsombor, Udut Márk, Nagy Zalán)
Egyéni
Kecskés Imre – 5. hely

7-8. osztály fiú-Csapat 3. hely
(Udut Ádám, Horváth Antónió, Fok Levente, Deák András, Nagy Brandon)
Egyéni
Udut Ádám – 1. hely

Felkészítő tanárok: Meggyes Rita és Vizsoli Mária

 

KERÜLETI MATEMATIKA VERSENY

Suplicz Lilla

6. osztály

III. hely

Felkészítő tanár: Péter Irén

FŐVÁROSI ÁLATLÁNOS ISKOLAI INFORMATIKA ALKALMAZÓI VERSENY

Prezentáció kategória

Badonszki Lili

8. osztály

II.hely

Szövegszerkesztés kategória

Kücsön Panna

7. osztály

IV.hely

Grafika kategória

Vincze Bálint

5. osztály

IX.hely

Felkészítő tanár: Veres Judit Erika

 

 

KERÜLETI TEREMATLÉTIKA DIÁKOLIMPIAi


Fok Levente – helyből távolugrás – 5. hely
Szabó Bence – súlylökés 1. hely
Nagy Brandon – 1 körös sprintverseny – 1. hely
Kücsön Panna – súlylökés – 1. hely
Oravecz Dóra – 1 körös sprintverseny – 2. hely
4 x 1 körös váltóverseny – 2. hely – Somlyai Ramóna - Horváth Larina - Kücsön Panna -
Oravecz Dóra összeállításban.

Gratulálunk a fantasztikus szerepléshez!

Felkészítő tanár: Vizsoli Mária

 

FUT A CSEPEL

2022. szeptember

56 Szárcsás résztvevő

Bornyi Míra 2. hely

Udut Ádám 2. hely

 

BUDAPESTI ATLÉTIKA ÜGYESSÉGI CSAPATBAJNOKSÁG

2022. szeptember

Az idei év első atlétika versenyére iskolánk három csapattal nevezett, melyből kettő diadalmaskodott, egy pedig második helyezést ért el.

Budapesti bajnokságot nyert a fiú kislabdahajító csapat (Balázs István, Deák András, Nagy Brandon, Schádt Bence, Szabó Bence) és a 10 x 200 méteres váltócsapat (Horváth Larina, Kircsi Boglárka, Kücsön Amina, Kücsön Panna, Suplicz Dorka, Deák András, Gáspár Ábel, Nagy Brandon, Szabó Bence, Udut Ádám).

Nagy csatában, pár centiméter különbséggel nyert ezüstérmet a leány kislabdahajító csapat (Botos Viktória, Horváth Larina, Kelemen Zsófia, Kircsi Boglárka, Kücsön Panna).

 

KERÜLETI ATLÉTIKA ÜGYESSÉGI CSAPATBAJNOKSÁG

2022. október

Fiú kislabdahajítás – 1. hely

Fiú váltó – 1. hely

Leány váltó – 2. hely

Leány távolugrás – 2. hely

Leány kislabdahajítás – 4. hely

 

ORSZÁGOS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA CSAPATBAJNOKSÁG

2022. október

Vegyes váltó – 10 x 200 m – 11. hely

Felkészítő tanárok: Meggyes Rita és Vizsoli Mária


 

 

2021-2022-es tanév

 

 KERÜLETI MEZEI DIÁKOLIMPIA

1-2. osztály leány csapat 2. hely (Ablonczy-Varga Blanka, Bornyi Míra, Paksai Viven, Tóth Stefi)
Egyéniben Bornyi Míra 1. hely, Paksai Vivien 3. hely
1-2. osztály fiú csapat 4. hely (Buday Benjámin, Marton Levente, Holenik Miron, Tóth Zsolt)
Egyéniben Marton Levente 2. hely
3. osztály leány csapat 2. hely (Sinka Emma, Petró Júlia, Csőváry Réka, Árvai Klaudia)
Egyéniben Sinka Emma 1. hely
4. osztály leány csapat 2. hely (Badonszki Nóra, Sinka Lilien, Somlyai Ramóna, Suplicz Lilla
Egyéniben Badonszki Nóra 2. hely
4. osztály fiú csapat 4. hely (Árvai Norbert, Bartók Tamás, Czakó Gergő, Kenéz Hunor)
Egyéniben Czakó Gerő 1. hely
5. osztály leány csapat 2. hely (Badonszki Nelli, Dockery Emma, Horváth Larina, Mocsáry Csenge)
5. osztály fiú csapat 3. hely (Bornyi Zsombor, Kósa Zoltán, Nagy Áron, Udut Márk)
Egyéniben Udut Márk 2. hely
6. osztály leány csapat 1. hely (Kircsi Boglárka, Kücsön Panna, Mihálka Alícia, Suplicz Dorka)
Egyéniben Mihálka Alícia 1. hely, Kücsön Panni 4. hely
7-8. osztály leány csapat 1. hely (Badonszki Lili, Galgovszki Boglárka, Kücsön Amina, Mihálka Mercédesz, Péter Kíra)
Egyéniben Mihálka Mercédesz 1. hely Péter Kíra 2. hely, Galgovszki Boglárka 7. hely, Kücsön Amina 9. hely
7-8. osztály fiú csapat 4. hely (Horváth Antónió, Nagy Levente, Szabó Bence, Udut Ádám)
Egyéniben Udut Ádám 3. hely

Felkészítő tanárok: Meggyes Rita és Vizsoli Mária

 

 

FŐVÁROSI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY

Prezentáció kategória

Badonszki Lili

7. osztály

II.hely

Felkészítő tanár: Veres Judit

 

KERÜLETI MATEMATIKA VERSENY

 

Badonszki Lili
7.osztály
I. hely
Kelemen Lili
8.osztály
I.hely

Felkészítő tanárok: Péter Irén és Veres Judit

 

KERÜLETI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY

 

                                      Komplex             Batiz Léda
       6. osztály                   I. hely
                                      Komplex
            Kücsön Panna
       6. osztály                   II. hely
                                      Prezentáció
            Badonszki Lili
       7. osztály                   I. hely

Felkészítő tanár: Veres Judit

 

KERÜLETI ATLÉTIKA CSAPATBAJNOKSÁG

Leány váltó I. hely
Sinka Emma 3. osztály
Somlyai Ramóna 4. osztály
Horváth Larina 6. osztály
Mihálka Alícia 6. osztály
Mihálka Mercédesz 7. osztály
Péter Kíra 8. osztály
Fiú váltó I. hely
Hámori Vajk 4. osztály
Bartók Tamás 4. osztály
Udut Márk 5. osztály
Nagy Brandon 7. osztály
Udut Ádám 7. osztály
Nagy Levente 7. osztály
Fiú kislabdahajítás I. hely
Gera Balázs 3. osztály
Kovács Kristóf 4. osztály
Szalai Áron 6. osztály
Katona Krisztián 5. osztály
Szabó Bence 7. osztály
Matthews Joseph 8. osztály
Leány távolugrás II. hely
Csőváry Réka 3. osztály
Suplicz Lilla 5. osztály
Hajdu-Nonn Míra 5. osztály
Kücsön Amina 6. osztály
Kücsön Panna 6. osztály
Kelemen Lili 8. osztály
Leány kislabdahajítás IV. hely
Bálint Lilla 3. osztály
Sinka Lilien 4. osztály
Horváth Larina 6. osztály
Kücsön Amina 6. osztály
Kücsön Panna 6. osztály
Kelemen Lili 8. osztály

 

BUDAPESTI MEZEI DIÁKOLIMPIA

Csapat
II. kcs. lány V. hely
(Árvai Klaudia, Badonszki Nóra, Csővári Réka, Sinka Emma, Somlyai Ramóna, Suplicz Lilla)
II. kcs. fiú VI. hely
(Árvai Norbert, Bartók Tamás, Czakó Gergely, Di Pol Vince, Gyulai Hunor, Hámori Vajk, Iratosi Sándor, Kenéz Hunor)
III. kcs. lány VII-XII. hely
(Kircsi Boglárka, Mihálka Alícia, Mocsáry Csenge, Suplicz Dorka)
III. kcs. fiú VII-XII. hely
(Bornyi Zsombor, Kósa Zoltán, Mocsáry Nimród, Takács Áron, Udut Márk)
IV. kcs. lány – 5. hely
(Kelemen Lili, Kücsön Amina, Mihálka Mercedesz, Péter Kíra)
IV. kcs. fiú 3. hely
(Matthews Joseph, Nagy Levente, Szabó Bence, Udut Ádám)
Egyéni
II. kcs. lány BADONSZKI NÓRI XVII. HELY
III. kcs. lány MIHÁLKA ALÍCIA V. HELY
IV. kcs. lány MIHÁLKA MERCEDESZ III. HELY
PÉTER KÍRA XI. HELY
IV. kcs. fiú MATTHEWS JOSEPH IV. HELY
UDUT ÁDÁM V. HELY
Az Országos Döntőbe kvalifikálta magát Mihálka Mercedesz és Matthews Joseph.
SZÍVBŐL GRATULÁLUNK MINDEN VERSENYZŐ DIÁKNAK!!!

 Felkészítő tanárok: Meggyes Rita és Vizsoli Mária

 

 

2020-2021-es tanév

 

FŐVÁROSI MATEMATIKA VERSENY

 

Kelemen Lili
7.osztály
I.hely

Badonszki Lili
6.osztály
III. hely

 

KERÜLETI MATEMATIKA VERSENY

 

Badonszki Lili
6.osztály
II. hely
Kelemen Lili
7.osztály
II.hely

 

Matekkerületi.jpg2Matekkerületi

Felkészítő tanárok: Péter Irén és Veres Judit

 

2019-2020-as tanév

 

 

KERÜLETI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY

 

                                      Komplex             Kelemen Lili        6. osztály                   I. hely
                                      Prezentáció             Kovács Gergő        8. osztály                   I. hely
                                      Szövegszerkesztés             Csapó Ákos        8. osztály                  II. hely
              Deák Enikő        7. osztály                   V. hely
                                      Grafika             Fancsali Zádor        5. osztály                  III. hely

 

 Felkészítő tanár: Veres Judit

 

 

KERÜLETI ANGOL VERSENY

1.hely

Batiz Iván, Torma Álmos, Száfner Zsolt

OKLEVÉL

 Felkészítő tanár: Kondor Ágnes

 

BUDAPESTI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA
„B” kategória
2020. 02. 08-án került megrendezésre a Budapesti Úszó Diákolimpia Döntője a Tüskecsarnok uszodájában, ahol a korábbi kerületi győztesek és érmesek - Mihálka Alicia, Mihálka Mercedesz, Mihálka Szintia és Matthews Joseph – képviselték iskolánkat.

A lányok az erős mezőnyben jól teljesítettek, egyéni csúcsokat értek el.

Matthews Joseph 100 méter gyorsúszásban ezüstérmet, míg 100 méter hátúszásban bajnoki címet szerzett.
Ezzel mind a két számban kvalifikálta magát az országos döntőbe.
Gratulálunk!

 

KERÜLETI LEÁNY LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

III-IV. korcsoport
4. hely
Csapattagok
4.o. Botos Viktória, Kaluja Fanni
5.o. Kircsi Boglárka
6.o. Bori Andrea, Hegedűs Eszter, Kelemen Lili
7.o. Angyal Mercédesz, Deák Enikő

 

KERÜLETI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA

Egyéni és váltó verseny
I. korcsoport
Czakó Gergely 3. hely hátúszás
                           4. hely gyorsúszás

II. korcsoport
Udut Márk 1. hely mellúszás
                     2. hely gyorsúszás

4x25 m gyorsváltó
3. hely

Tok Balázs, Vincze Bálint, Bornyi Márton, Udut Márk

III. korcsoport
Udut Ádám 1. hely gyorsúszás
                  2. hely mellúszás
Matthews Joseph 1. hely hátúszás
                                   2. hely gyorsúszás

4x50 m gyorsváltó
3. hely

Nagy Levente, Csöppüs Bálint, Matthews Joseph, Udut Ádám

 

  Felkészítő tanár: Vizsoli Mária és Bozi Tamás

KERÜLETI SZÖVEGÉRTŐ VERSENY

Kelemen Lili
6.osztály

3. hely

 Felkészítő tanár: Kisbalázs Mária

 

KERÜLETI ATLÉTIKA CSAPATBAJNOKSÁG

Leány kislabdahajítás                               2. hely

( Horváth Larina, Kelemen Zsófia, Glavanov Anna, Kelemen Lili, Gonda Angelika, Angyal Mercédesz)

 Fiú Kislabdahajítás                                    5. hely

Katona Krisztián, Matthews Joseph László, Kamen Ákos, Udut Márk, Sára Bálint)

   Leány Távolugrás                                      2. hely

(Horváth Larina, Kaluja Fanni, Kelemen Lili, Deák Enikő, Dankó Inez, Gonda Angelika)

Leány Váltófutás                                        3. hely

(Horváth Larina, Kaluja Fanni, Suplicz Dorka, Dankó Inez, Rudolf Dorka, Deák Enikő)

Fiú Váltófutás                                             5. hely

(Balázs István, Matthews Joseph László, Horváth Antonió, Szafner Zsolt, Sós Mátyás)

 Felkészítő tanár: Vizsoli Mária és Bozi Tamás

 

2018-2019-es tanév

 
2017-2018-as tanév

2016-2017-es tanév

2015-2016-os tanév

2014-2015-ös tanév

2013-2014-es tanév

2012-2013-as tanév

 


  

Tanárok

2021-2022-es tanév

Felső tagozaton tanítók névsora

    Osztályfőnök Tanított tantárgyak
1. Vígh Krisztina
  igazgató, földrajz
2. Kőhalmi Katalin
  igazgatóhelyettes, fejlesztő pedagógus
3. Meggyes Rita  5. osztály testnevelés
4. Fóris Zoltán Örs   kémia, biológia, könyvtár
5. Hajdu-Nonn Nikolett 6. osztály angol, etika
6. Kondor Ágnes   angol, történelem
7. Horváthné Kisbalázs Mária   magyar(8.o)
8. Iványi zsófia   magyar
9. Péter Irén   angol, matematika
10. Veres Judit 8. osztály matematika, informatika
11. Vizsoli Mária 7. osztály testnevelés

 

Alsó tagozaton tanítók névsora

1. Sirola Sarolta osztályfőnök
1. osztály
5.o. rajz, etika
2. Manhercz Istvánné osztálytanító  
3. Baktai Erika osztályfőnök
2.osztály
4.o; 8.o. etika
4. Ugrai Judit osztálytanító 2.o,3.o,7.o etika
5. Lőrincz Ferencné osztályfőnök
3.osztály
 
6. Havasiné Tót Anita osztálytanító  
7. Tóthné Kovács Erika osztályfőnök
4.osztály
2.; 3.;4.o néptánc
8. Csöppüs Szilvia osztálytanító

6.; 7.;8.o. rajz, 1.o. néptánc

Iskolai munkát segítők:

Hegede Anita iskolatitkár
 Biró Katalin pedagógiai asszisztens
SzentnerAnikó pedagógiai asszisztens
Kapuvári György tanulószoba 7-8.osztály

 

Közalkalmazotti tanács tagjai

Vizsoli Mária

Ugrai Judit

Csöppüs Szilvia

Mínőségértékelő csoport (BECS)

Vígh Krisztina Intézményvezető
Kőhalmi Katalin Intézményvezető-helyettes

 

Védőnő: Gonda Zsoltné, Kati néni
Iskolaorvos: Dr. Báthori Éva
Pszichológus:

Müller-Kis Adrienn

Fejlesztő pedagógus: Kóhalmi Katalin 
Fejlesztő pedagógus:

Vizsoli Mária

Gyógypedagógus

Kun Zsuzsa

Elekes Dorottya

Dallos Dóra

 

Tisztségviselők

Igazgató Vígh Krisztina
Igazgatóhelyettes Kőhalmi Katalin
Csepeli Hirmondóval kapcsolattartó Kőhalmi Katalin
Alsó tagozatos munkaközösség vezető Lőrincz Ferencné
Humán tárgyak munkaközösségének vezetője Kondor Ágnes
Reál tárgyak munkaközösségének vezetője Veres Judit
Iskolai honlap készítője Veres Judit
Pályaválasztási felelős Veres Judit
Osztályfőnöki munkaközősség vezető Manhercz Istvánné
Vezető testnevelő Vizsoli Mária
Gyermekvédelmi felelős Manhercz Istvánné, Baktai Erika
Balesetvédelmi felelős Vizsoli Mária
Munkavédelmi felelős Vizsoli Mária
Tűzvédelmi felelős Vizsoli Mária
AV felelős Fórizs Zoltán Örs
Diákönkormányzat vezetője Baktai Erika
ÖKÖ koordinátor, környezetvédelmi felelős Baktai Erika, Fóris Zoltán Örs
Könyvtáros Fóris Zoltán Örs
Tankönyvfelelős Fóris Zoltán Örs
Ünnepélyek rendjéér felelős Testnevelők, rendező
Minőségbiztosításért felelős Vígh Krisztina és Kőhalmi Katalin
Királyerdei Műv. Házzal kapcsolattartó Ugrai Judit
Fővárosi színházakkal kapcsolattartó Tóthné Kovács Erika és Csöppüs Szilvia
Iskola arculatáért, dekorációjáért felelős Csöppüs Szilvia, Bíró Katalin, Szentner Anikó
Közalkalmazotti Tanács elnöke Vizsoli Mária

 

 

Osztályok

2019-2020-as tanév

2018-2019-es tanév

2017-2018-as tanév

2016-2017-es tanév

2015-2016-os tanév

2014-2015-ös tanév

2013-2014-es tanév

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Botos Viktória

Fancsali Zétény

Dobrocsi Livia

Horváth Antónió

Horváth Larina

Krum Iván

Kücsön Amina

Kücsön Panna

Molnár Máté

Müller Dorottya

Princz Richard

Purthal Ármin

Rácz Attila

Szabó-Hézsai László

Szalai Áron

Tank Mátyás

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}