Szárcsa Általános Iskola

Képek

  • Tanévnyitó
  • 2011 Tanévnyitó ünnepség
  • 2011 1. osztáy
  • 2012 Farsang
  • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Iskolagomba program

Iskolánk tanulói a gombákról bővíthették ismereteiket ezen a héten az IskolaGomba program keretében. A Bio-Fungi Kft-vel közreműködve két láda csiperkegombát helyeztünk el a pincében.
A gyermekek közelről is megfigyelhették ezeknek az élőlényeknek a felépítését, növekedését, szaporodását. Sokan meglepődve tapasztalták, milyen gyorsan nőnek, mennyire vékonyak a komposztot átszövő gombafonalak. A legkisebbek a gombák növekedéséről mondókát is tudnak. A kalapot borító gombabőrt óvatosan simogatták, szagolgatták a komposztot. Voltak, akik lelkesen meséltek társaiknak gombászási élményeikről, kedvenc „gombaételeikről”. A nagyok felelevenítették a spórákkal történő szaporodásról biológia órán tanultakat. Számos ehető, nem mérgező „fajtát” ismernek már. A komposzt „szaga” és összetételének megismerése néhányukat fintorgásra késztette. A kíváncsiság azonban győzött.
A szárcsás diákok már tudják, ezek az élőlények nem növények és nem is állatok. A gomba az gomba. Egészséges és finom, sokféleképpen elkészíthető tápanyagforrásunk.

DSC 0584 DSC 0583DSC 0589DSC 0594