Szárcsa Általános Iskola

Képek

  • Tanévnyitó
  • 2011 Tanévnyitó ünnepség
  • 2011 1. osztáy
  • 2012 Farsang
  • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Iskolagomba program

Iskolánk tanulói a gombákról bővíthették ismereteiket ezen a héten az IskolaGomba program keretében. A Bio-Fungi Kft-vel közreműködve két láda csiperkegombát helyeztünk el a pincében.
A gyermekek közelről is megfigyelhették ezeknek az élőlényeknek a felépítését, növekedését, szaporodását. Sokan meglepődve tapasztalták, milyen gyorsan nőnek, mennyire vékonyak a komposztot átszövő gombafonalak. A legkisebbek a gombák növekedéséről mondókát is tudnak. A kalapot borító gombabőrt óvatosan simogatták, szagolgatták a komposztot. Voltak, akik lelkesen meséltek társaiknak gombászási élményeikről, kedvenc „gombaételeikről”. A nagyok felelevenítették a spórákkal történő szaporodásról biológia órán tanultakat. Számos ehető, nem mérgező „fajtát” ismernek már. A komposzt „szaga” és összetételének megismerése néhányukat fintorgásra késztette. A kíváncsiság azonban győzött.
A szárcsás diákok már tudják, ezek az élőlények nem növények és nem is állatok. A gomba az gomba. Egészséges és finom, sokféleképpen elkészíthető tápanyagforrásunk.

DSC 0584 DSC 0583DSC 0589DSC 0594

A Föld napja

DSC 08182018.04.21-én rendeztük iskolánkban a Föld világnapja programot, melyen tanulóink nagy létszámban részt vettek. 15 állomást hoztunk létre különböző feladatokkal, helyszínekkel. A gyerekek vegyes csapatokban dolgoztak és így teljesítették az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat. Nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak a fákról, madarakról, termésekről. Énekelhettek vígan földdel kapcsolatos dalokat, tapinthattak, kóstolhattak termékeket, tudásukat megmérethették Föld-kvíz feladatsorral, hallgathattak állathangokat, melyeket fel kellett ismerniük. A délelőtti program nagyon jól telt, minden gyermek sok-sok tapasztalattal tért haza.

További képek

Víz világnapja


vizvilagnap2018. március 22-én megemlékeztünk a Víz világnapjáról. A hatodik osztályos gyermekek nagy örömmel készítettek közös munkát a víz különböző felhasználhatóságáról. Dolgoztak kupakokkal, flakonokkal, papírral, ötleteiket szívesen megosztották egymással és egy nagy közös képet készítettek ezen a napon.

Elkezdődött az új tanév.

öko1A programok kavalkádjában az ÖKO faliújság témái és tartalmai is bővültek.
Az ÖKO munkaterv alapján minden hónapban egy-egy osztály számolt be tudásáról a környezet-, a természet védelméről. A gyermekek által elkészített munkák egy részét a faliújságon, másik részét a második emeleti öko vitrinben helyeztük el, így egész évben látható kiállításra törekedtünk.

További képek...