Szárcsa Általános Iskola

Köszönet

Weblapunk megjelenését a
SzerverPlex.hu Kft biztosítja!

Képek

  • Tanévnyitó
  • 2011 Tanévnyitó ünnepség
  • 2011 1. osztáy
  • 2012 Farsang
  • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Luca napi csere-bere. Karácsonyi kézműves foglalkozás.

cserebere2Szombaton különleges programmal vártuk diákjainkat iskolánkban. Reggel egy órán keresztül zsibvásárt tartottunk, melyre a diákok régi vagy nem használt játékaikat, könyveiket hozhatták be az iskolába és cserélhették el egymást közt. Kilenc órától pedig a délelőtt egy nagyszabású kézműves programmal folytatódott. Hat helyszínen készíthettek a gyerekek ajándékokat maguknak és családtagjaiknak. A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, sok szép ajándék készült.

kézműves2kézműves3kézműves4

Ágota Alapítvány

csokiIdén is csatlakozott iskolánk egy adománygyűjtő programhoz. Decemberben az Ágota Alapítvány gyűjtéséhez csatlakoztunk, melyben csokoládét hozhattak be a gyermekek és juttattuk el rászoruló családokhoz, kórházban fekvő gyermekekhez. Összesen 70 tábla csokit sikerült gyűjtenünk, mellyel nagy örömet okoztunk az érintett családoknak az alapítványon keresztül.

Tök jó hét

A 2019. november 4-8. között rendeztük meg TÖKjó hetünket az alsó tagozaton. A novemberi – különösen a Márton-napi – hagyományok, a tökfaragás, lámpáskészítés, éneklés is szerepet kaptak a hét folyamán. A tanórákon a hagyományokat elevenítettük fel, játszottunk, legendákat, meséket olvastunk, gyűjtöttünk mondásokat, rajzoltunk, kézműveskedtünk, felhasználva a háztartásban keletkezett hulladékokat. A projekthéten született alkotásokat kiállítottuk: születtek töklámpások, tökkoszorúk, szakácskönyv, rajzok, festett lámpások. A jól végzett munka örömére a hét utolsó estéjén használatba vettük a magunk készítette lámpásokat, és a szülőkkel együtt szürkületkor lámpás felvonulással, énekelve emlékeztünk meg Szent Mártonról.
hallowen007hallowen001hallowen002hallowen003

"Nyári élmények"

rajzpalyazatA „Nyári élmények” rajzverseny díjazottjai

1. hely
Tóth Orsolya 1.o.
Orosz Dóra 1.o.
Tok Balázs 3.o.
Kelemen Zsófia 5.o.
2. hely
Vangyia Eszter 1.o.
Bálint Adina 3.o.
Szabó Bence 5.o.
3. hely
Sinka Emma 1.o.
Dockery Emma 3.o.
Hartai Botond 3.o.
Jósvai Dominika 5.o.

Örülünk, hogy sok szép élményben volt részetek a nyáron.
Köszönjük a sok szép rajzot!

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

okt6jpg„Őszi napnak mosolygása
Őszi rózsa hervadása
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre
Hol megváltott - hősi áron-
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom”
                                                   (Részlet Ady Endre Október 6. című verséből)

Október 7-én iskolai ünnepély keretében emlékeztünk meg az 1848/1849-es szabadságharcot követő megtorlás mártír főtisztjeiről, az aradi vértanúkról. Az 1849. október 6-án kivégzett honvéd tábornokok a mai napig példaképeink lehetnek hűségből, bátorságból és hazaszeretetből.
Az ünnepi műsorban a hatodik osztályból Kücsön Alexander, Kőszegi Barnabás, Müller Nóra, Fancsali Zengő, Katona Lilla, Tary Vivien, Oravec Petra, Stumphauser Gréta, Matthews Joseph és Köböl Márk szerepeltek.

Tanévnyitó

Evnyito001A 2019/20-as tanévet hagyományainkhoz híven a 2. osztályosok műsora nyitotta. Néhány kedves hangulatú,iskolába hívogató verssel igyekeztünk kis elsőseink szorongását feloldani. Ünnepségünket egy vidám,zenés produkció zárta.Ezután az igazgatónő /Kriszti néni/ Bátorító szavakat intézett az iskola legkisebbjeihez és megnyitotta az új tanévet.

További képek