Szárcsa Általános Iskola

Képek

  • Tanévnyitó
  • 2011 Tanévnyitó ünnepség
  • 2011 1. osztáy
  • 2012 Farsang
  • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Tanévzáró ünnepély

bizi

Nagyon mozgalmas és eseménydús tanévet zárt iskolánk 2016. június 21-én. Tanévzáró ünnepélyünket, melyet hagyományosan a mindenkori 3. osztályosok rendeznek, ezen a napon 5 órakor tartottuk.Már a rendezvény megkezdése előtt több mint fél órával kezdtek gyülekezni a gyerekek és a hozzátartozók az iskolaudvaron. Szerencsére az égiek jó időt biztosítottak nekünk erre az eseményre. Ez, valamint a nyarat és a vakációt idéző zene is segített abban, hogy a várakozás hosszú percei kellemesebben teljenek.

Bővebben: Tanévzáró ünnepély

Ballagás

image097
Várva várt, mégis nehéz nap volt a nyolcadik osztály számára a mai. Néhány évvel ezelőtt még irigykedve nézték idősebb diáktársaikat a ballagáson. Akkor még nem gondoltak arra, hogy ez a nap egyszer számukra is eljön. Az utóbbi hetekben már nagyon várták a ballagás napját, s csak az utolsó pillanatokban érezték át igazán, hogy mennyire biztonságban voltak itt. A mai nap döbbentette rá őket arra, hogy itt az idő: menni kell tovább. Az együtt eltöltött hosszú évek emlékei örökre megmaradnak. A versenyek erőpróbái, a kirándulások, táborozások vidám pillanatai, a játékok izgalmai. A feleletek, dolgozatok szívdobogtató próbatételei. Megannyi vidám és szomorú emlék. Ne felejtsétek, ahol az ember egyszer gyökeret ereszt, ahonnan a legmélyebb önmaga származik, ott mindig biztonságra, otthonra talál. Ez az iskola volt a második otthonotok. Jelentsen hát gyökeret ez egy életen át! Kívánjuk, hogy ne szegjék szárnyaitokat az új iskolában sem. Kívánunk ehhez az úthoz sok erőt, kitartást.

Bővebben: Ballagás

Júniális

Hagyományainkhoz híven idén is az utolsó tanítási napon került megrendezésre iskolánk juniális napja. Ezen a napon a gyerekek különleges programokkal készülhettek a jól megérdemelt nyári szünetre, hiszen tűzoltók segítségével, játékos, vetélkedős formában szerveztük meg a napot. A diákok kipróbálhatták a mentőkötél fonását, megismerkedtek a tűzoltási eszközökkel, és felpróbálhatták a tűzoltók különleges ruházatát is. Komoly kihívást jelentett a tűzoltóság egyik autójának kötéllel való megmozdítása is. A kisebbeknek bábelőadással kedveskedtünk a délelőtt folyamán, majd ők is megnézték azokat az állomásokat, ahol a nagyobb diákok vetélkedtek. A szép idő is kedvezett ennek a mozgalmas, vidám napnak.

image020

További képek...

Gálaműsor

Első alkalommal került megrendezésre,"Ilyenek vagyunk" címmel,iskolai gálaműsorunk.Az volt a cél,hogy megmutassuk mennyire sokfélék vagyunk,mennyi tehetséges diák jár ide.Ki zenében,ki táncban,ki prózában csillogtatta meg tudományát,de akadt 1-2 humoros produkció is ! Iskolánk énekkara és színjátszócsoportja is emelte a műsor színvonalát.
Reméljük sikerült örömteli perceket szerezni vendégeinknek ezen az estén!
 
image135

Családi nap

Június 11-én, szombaton, 9-13 óra között minden gyermeket és szülőt szeretettel várunk az iskolában megrendezésre kerülő Családi napra. Programjaink majális jelleggel zajlanak. Lehetőséget biztosítunk bográcsozásra, batyus étkezésre, társadalmi munkára, illetve játékos vetélkedőkön való részvételre. Alapanyagokról, tűzifáról, bográcsról a főző csapatnak kell gondoskodnia, asztalokat és tűzrakó helyet biztosítunk.

Bővebben: Családi nap

Sok kéz hamar kész

image016 image027 image025 image031

Nemes és társadalmilag is hasznos kezdeményezésnek lehettek tanúi azok, akik 2016. május 20-án a Szárcsa Általános Iskola környékén sétáltak. Vígh Krisztina igazgató meghívására ugyanis a Segítő Kezek szervezet – afféle csapatépítő tréningként – elhozta a … cég munkatársait, akik azt vállalták, hogy a műfajban hagyományos wellness-hétvége helyett egy egész napon keresztül felújítási munkát végeznek az iskolában.

Bővebben: Sok kéz hamar kész