Szárcsa Általános Iskola

Képek

  • Tanévnyitó
  • 2011 Tanévnyitó ünnepség
  • 2011 1. osztáy
  • 2012 Farsang
  • 2012 Madarak, fák napja

Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Adószáma: 18047950-1-43

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja iskolánk alapítványát.

Főoldal

Dél - Pesti tankerület

Kedves Szülők!

Mint már Önök előtt is ismert a Magyar Kormány rendeletet adott ki a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása érdekében. A jogszabály kiemelten foglalkozik az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli digitális munkarend időtartama alatt a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezésével. Különösen indokolt esetben a szülő, illetve a törvényes képviselő kérelme alapján gondoskodunk a gyermekek napközbeni felügyeletéről. Különösen indokolt esetnek számít, ha a szülő a járványügyi védekezés területén dolgozik, és gyermeke felügyeletét más módon nem tudja megoldani. A gyermek felügyeletét tehát akkor tudjuk biztosítani, ha a szülő írásbeli kérelmet nyújt be az intézmény vezetőjének (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A kérelemnek tartalmaznia kell az indokokat - annak eldöntésére, hogy mi esik a „legszükségesebb eset” kategóriába támpontot jelenthet a munkáltató igazolása.

Kedves Szülők!

A Kormányrendelet 111/2021.(III.6) 2.§.-a elismeri azokat az erőfeszítéseket amelyet Önöknek a jelenlegi helyzet kezelésére tenniük kell és természetesen mi is köszönjük a segítségüket.

Köszönjük azért is, mert a jelenlegi helyzetben az iskolák is a járvány helyszínévé változtak, veszélyeztetve a gyermeküket, a családjukat és Kollégáinkat is. Az intézményben dolgozók feladata most az, hogy a digitális térben segítsék gyermeküket, és ügyeljenek. Az ügyelet ideje alatt azonban nem tudnak órát tartani, így elmaradhatnak órák- és ezt mi nem szeretnénk. Kérem, kérjük hát Önöket, hogy a tavaszi szünetig csak a legszükségesebb esetben kérjenek gyermekfelügyeletet. Mindenkinek az az érdeke, hogy minimálisra csökkentsük a találkozásokat és persze azt is reméljük, hogy az oltásszám növekedése könnyebbséget jelent majd. Tájékoztatjuk majd Önöket-segítve az Önkormányzat munkáját- arról is, hogy az ügyeletet kérő- illetve a szociálisan rászoruló (otthon maradó) gyermek hogyan veheti igénybe a napi egyszeri étkezést. Az iskolai ügyeleten csak egészséges, tünetmentes tanulókat fogadunk.

Tóth János
  sk.
Dél-Pesti tankerület igazgató