Szárcsa Általános Iskola

Főoldal

Általános tájékoztatás

Kedves Szülők, Diákok!
A holnapi naptól digitális munkarendre állunk át, 2020. március 17-től visszavonásig ez a munkaforma lép életbe.
Kérem, hogy a diákok szabályok szerint tanuljanak otthonról és tartsák be az instrukciókat, ez közös érdekünk.
Mindennap az órarend szerint lesz feltöltve a tananyag, melyek különböző fórumokon (KRÉTA; teams. office.com; osztályok facebook- és levelezős csoportjai) érkeznek.
Minden osztályfőnök a saját osztályának külön is tájékoztatást nyújt.


A beadott, beküldött feladatokat, osztályozni lehet.
A diákok egyéni felelőssége, hogy részt vesz-e az órákon, és elkészíti-e határidőre a feladatokat, az otthoni tanulás értékelése is beleszámít az évközibe.
A rajz, ének, technika órákra, elkészítendő feladatokat küldenek a kollégák, amit majd határidőre kell visszaküldeni.
Fontos, az otthonlét esetén is mozogjanak a diákok, ezért a testnevelőtanárok, otthonukban végezhető edzésterveket küldenek. A tanár kérésére diákok az órájuk, a telefonjuk, mozgásukat rögzítő eredményük képernyőfotóját is elküldhetik.
Abban az esetben, ha a tanár a teams. office.com felületen tartja a tanórát, a diákok online a Teams-en csoportokon keresztül csatlakoznak be az órákba, ott lehet értekezletet ütemezni a résztvevőknek, ami gyakorlatilag az órának felel meg. A diákoknak el kell fogadniuk a jelentkezést és az adott időpontban bejelentkezni.
- Minden kolléga az első órán tájékoztatja a diákokat, hogyan lesznek megtartva az órák (video chat, prezentáció készítése, közös, pár, egyéni munka stb.)
- A video chates órákat csak a tanár engedélyével lehet rögzíteni. Képeket, videókat, tanárokról, diákokról mémeket megosztani külső oldalakon tilos.
- Kérjük, a kollégák és diákok személyiségi jogainak tiszteletben tartását.
A kollégák munkaideje 8:00-16:00 között, illetve órarendnek megfelelően, ebben az időszakban elérhetők. 16:00 óra után már ne keressék a kollégákat, csak vész esetén.
A vezetőség ügyeletet 8:00-16:00 között van, telefonon, emailen az iskola elérhető.
A tananyag tantermen kívüli digitális munkarend keretében történő átadása fontos, hogy alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére. Ehhez kérjük a szülők maximális támogatását és együtt működését!

Köszönettel a Szárcsa Iskola tantestülete