Szárcsa Általános Iskola

Besorolatlan

Tanévzáró

 

 

1JPG 2 3JPG 4JPG

Iskolánk ismét gyerekzsivajtól zsongott….
A mai napon (2020. 06. 19-én) sikeresen lezártuk a 2019-20. tanévet. A nem
mindennapi tanévtől, nem hagyományos módon köszöntünk el. Még a maszkok
mögött is láttuk a gyerekek zsivány mosolyát a bizonyítvány láttán. Bízunk
benne, hogy a digitális tanulás után egy kellemes nyári pihenés vár mindenkire.

Intézményünk, a Szárcsa Általános Iskola 2020. július 01-től minden
szerdán 9.00- 13.00 óráig tart nyitva.
Jó pihenést kívánunk az iskola minden dolgozója nevében!

5 6 7JPG 8

Visszaszámlálás.....

 

       vbetű                 A betű             kbetű          Á betű      cbetű         20200604 115013             20200604 114955                 igazi felkiáltójel     

Nyári napközis tábor

A táborban való részvétel feltétele: Jelentkezési lap (olvashatóan, pontosan kitöltött) leadása, legkésőbb 2020. június 12. napján 12 óráig. Elsősorban elektronikus úton megküldve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, illetve a Jelentkezési lap leadható a gyermek iskolájában a portaszolgálaton.

Levél Szülőknek.

Jelentkezési lap.

Étkezési térítési díjak befizetési rendje.

A nemzeti összetartozás napja

Trianon, ezt a szót a legtöbb magyar ember ismeri. Ma 100 éve írták alá azt a békeszerződést az első világháború után, melyben Magyarország mind területileg, mind lakosságilag nagy veszteséget szenvedett el. Gyermekeink a digitális munkarend keretei között emlékeznek a szomorú eseményről.Trianon

Hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztató

20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

182/B. § (7)432 Ha a szülő a következő tanévre vonatkozóan az etika vagy a hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását módosítani kívánja, az erre vonatkozó szándékát minden tanév május 20-áig írásban közli az igazgatóval és az érintett bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személye képviselőjével. A 182/A. § (5) és (7) bekezdése szerinti választása megismétlésére a szülő nem kötelezhető.

Továbbá, bármilyen kérdés esetén ajánlás a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 74/A.411 Az állami általános iskolában az etika óra helyett választható hit- és erkölcstan oktatás megszervezésére vonatkozó szabályok jogszabályi részei.

" BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK"

ISKOLAÉPÜLET2Kedves Diákok, Szülők, Kollégák!

Szeretnénk megköszönni, hogy ebben az új helyzetben helytáll Mindenki!
Örömmel látjuk, hogy nincsenek akadályok az együttműködésben!
Továbbra is ugyanilyen kitartó munkára bíztatunk Mindenkit!

"BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!"

Tavaszi szünet

tavaszi szünetKedves Gyerekek!

A tavaszi szünet
2020. április 09-től 2020. április 14-tart.
A szünet utáni első nap 2020. április 15. szerda

Mindenkinek kellemes feltöltődést, pihenést kívánunk!

Általános tájékoztatás

Kedves Szülők, Diákok!
A holnapi naptól digitális munkarendre állunk át, 2020. március 17-től visszavonásig ez a munkaforma lép életbe.
Kérem, hogy a diákok szabályok szerint tanuljanak otthonról és tartsák be az instrukciókat, ez közös érdekünk.
Mindennap az órarend szerint lesz feltöltve a tananyag, melyek különböző fórumokon (KRÉTA; teams. office.com; osztályok facebook- és levelezős csoportjai) érkeznek.
Minden osztályfőnök a saját osztályának külön is tájékoztatást nyújt.

Bővebben: Általános tájékoztatás

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulóink!

Mint arról bizonyára Önök is értesültek, a Kormány döntése alapján, a koronavírus elleni védekezés jegyében 2020. március 16.-tól az iskolák a digitális oktatási módszerekre állnak át, a tanulók az intézményeket nem látogathatják.
A hétfői napra Igazgató Asszony rendkívüli tantestületi értekezletet hívott össze, melyen közösen kidolgozzuk a következő időszak munkaformáit, és megtervezzük a szükséges lépéseket.
Az osztályfőnökökön keresztül a lehető leggyorsabban tudatjuk Önökkel a szükséges tudnivalókat.

Addig türelmüket és együttműködő megértésüket kérjük.
A Szárcsa Általános Iskola vezetősége!

Iskolakóstolgató foglalkozás

Kedves Szülők!

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA
2020 tavaszán meghirdetett programjai

Játékos gyermektorna;
Iskolakóstolgató foglalkozás
ELMARADNAK!

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztató

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatni szeretnénk Önöket, az intézményünkben történő megelőző tevékenységről a koronavírussal kapcsolatban.
A szükséges fertőtlenítést és takarítást folyamatosan végzik a kollégák, a mosdókban kézmosószert és kézfertőtlenítőszer biztosított, ezek megfelelő használatáról a pedagógusok tájékoztatják a tanulókat, valamint a mosdókban elhelyezett képsorok is ezt biztosítják.
A tankerület részéről folyamatos tájékoztatást kapunk, annak alapján változtatunk a mindennapi oktató- nevelő munkánkon. Ennek tudatában az elkövetkező hetekben az iskolán kívüli programok elmaradnak, vagy határozatlan ideig felfüggesztésre kerülnek.
Bízunk abban, hogy ezek az intézkedések megnyugtatóak Önök számára. 

Budapest, 2020.03.11.                                                                                                                

Iskolavezetősége

Karácsony

karacsonykoszorúMint minden évben, idén is az adventi időszak hétfő reggelén egy közös gyertyagyújtással várjuk az ünnepeket. Hétfőn reggel az iskola adventi koszorújánál gyűlünk össze, és az énekkar dalait meghallgatva gyújtjuk meg a gyertyát. Gyermekeink nagyon szeretik ezt a hagyományt, mert így a diáktársakkal együtt élik meg a várakozás heteit és a szép dalok meghallgatása után különleges hangulat járja át a gyermekek lelkét.

Kellemes Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Karácsonyi koncert

koncert
2019.12. 16-án hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került iskolánkban a Karácsonyi koncert, melyen zenéz tanuló diákjaink kedveskedtek a gyerekeknek zeneművek eljátszásával. Többféle hangszer megszólalt, különböző zeneszerzők műveit játszották el. Egy nagyon magával ragadó, meghitt hangulatú előadást tekinthettek meg a szárcsás tanulók ezen a szép napon.

koncert2koncert3koncert4

Luca napi csere-bere. Karácsonyi kézműves foglalkozás.

cserebere2Szombaton különleges programmal vártuk diákjainkat iskolánkban. Reggel egy órán keresztül zsibvásárt tartottunk, melyre a diákok régi vagy nem használt játékaikat, könyveiket hozhatták be az iskolába és cserélhették el egymást közt. Kilenc órától pedig a délelőtt egy nagyszabású kézműves programmal folytatódott. Hat helyszínen készíthettek a gyerekek ajándékokat maguknak és családtagjaiknak. A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, sok szép ajándék készült.

kézműves2kézműves3kézműves4

Elsősegély

elsősegély.2jpegDecembeelsősegélyr 12.-én a Csepel Mentőállomásról látogatták meg iskolánkat. A 7. és 8. osztályos tanulók kaptak egy kis ízelítőt az elsősegély fontosságáról, és elsajátíthattak létfontoságú megoldásokat életveszélyes helyzetekre. A tanulók aktívan részt vettek a bemutatón, és tartalmas élményekkel távoztak.

 

Ágota Alapítvány

csokiIdén is csatlakozott iskolánk egy adománygyűjtő programhoz. Decemberben az Ágota Alapítvány gyűjtéséhez csatlakoztunk, melyben csokoládét hozhattak be a gyermekek és juttattuk el rászoruló családokhoz, kórházban fekvő gyermekekhez. Összesen 70 tábla csokit sikerült gyűjtenünk, mellyel nagy örömet okoztunk az érintett családoknak az alapítványon keresztül.

Halloween a felsőben

hallowen008November 4-én délután a felsős gyerekek halloween bulin vehettek részt. Először jelmez- és sminkverseny volt az igazán lelkeseknek, majd csoportokban 3 helyszínen tették próbára ügyességüket és tudásukat az ünneppel kapcsolatban. A program zárásaként táncverseny és mini disco keretén belül mulattunk jól.

hallowen004hallowen006hallowen005 

Tök jó hét

A 2019. november 4-8. között rendeztük meg TÖKjó hetünket az alsó tagozaton. A novemberi – különösen a Márton-napi – hagyományok, a tökfaragás, lámpáskészítés, éneklés is szerepet kaptak a hét folyamán. A tanórákon a hagyományokat elevenítettük fel, játszottunk, legendákat, meséket olvastunk, gyűjtöttünk mondásokat, rajzoltunk, kézműveskedtünk, felhasználva a háztartásban keletkezett hulladékokat. A projekthéten született alkotásokat kiállítottuk: születtek töklámpások, tökkoszorúk, szakácskönyv, rajzok, festett lámpások. A jól végzett munka örömére a hét utolsó estéjén használatba vettük a magunk készítette lámpásokat, és a szülőkkel együtt szürkületkor lámpás felvonulással, énekelve emlékeztünk meg Szent Mártonról.
hallowen007hallowen001hallowen002hallowen003

Október 23.

okt23jpg2019 október 22-én rendhagyó módon ünnepeltük iskolánkban az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ünnepét. Harmadiktól-nyolcadik osztályig egy project óra keretében emlékeztünk meg az eseményekről. Tíz helyszínen érdekes, játékos feladatokkal dolgoztuk fel a forradalom eseményeit. Katonai előadás, memóriajáték, kvíz, totó és különféle feladatok színesítették az órát. A feladatokat a nyolcadikosok állították össze, ők koordinálták a helyszíneken a feladatokat. A diákok szívesen vettek részt a játékokban, különös élményt nyújtott nekik a tornateremben lévő 56-os akadálypálya. Ezzel az órával sok ismeretet szereztek arról, ami 1956-ban történ Magyarországon.

További képek...

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

okt6jpg„Őszi napnak mosolygása
Őszi rózsa hervadása
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre
Hol megváltott - hősi áron-
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom”
                                                   (Részlet Ady Endre Október 6. című verséből)

Október 7-én iskolai ünnepély keretében emlékeztünk meg az 1848/1849-es szabadságharcot követő megtorlás mártír főtisztjeiről, az aradi vértanúkról. Az 1849. október 6-án kivégzett honvéd tábornokok a mai napig példaképeink lehetnek hűségből, bátorságból és hazaszeretetből.
Az ünnepi műsorban a hatodik osztályból Kücsön Alexander, Kőszegi Barnabás, Müller Nóra, Fancsali Zengő, Katona Lilla, Tary Vivien, Oravec Petra, Stumphauser Gréta, Matthews Joseph és Köböl Márk szerepeltek.

"Nyári élmények"

rajzpalyazatA „Nyári élmények” rajzverseny díjazottjai

1. hely
Tóth Orsolya 1.o.
Orosz Dóra 1.o.
Tok Balázs 3.o.
Kelemen Zsófia 5.o.
2. hely
Vangyia Eszter 1.o.
Bálint Adina 3.o.
Szabó Bence 5.o.
3. hely
Sinka Emma 1.o.
Dockery Emma 3.o.
Hartai Botond 3.o.
Jósvai Dominika 5.o.

Örülünk, hogy sok szép élményben volt részetek a nyáron.
Köszönjük a sok szép rajzot!

Tanévnyitó

Evnyito001A 2019/20-as tanévet hagyományainkhoz híven a 2. osztályosok műsora nyitotta. Néhány kedves hangulatú,iskolába hívogató verssel igyekeztünk kis elsőseink szorongását feloldani. Ünnepségünket egy vidám,zenés produkció zárta.Ezután az igazgatónő /Kriszti néni/ Bátorító szavakat intézett az iskola legkisebbjeihez és megnyitotta az új tanévet.

További képek

Kréta

Tisztelt Szülők!
Az idei tanévben új e-napló bevezetésére kerül sor iskolánkban. Szeptember 1-jétől a KRÉTA naplót fogjuk használni, illetve a KRÉTA elektronikus ellenőrzőn keresztül juthatnak hozzá gyermekük iskolai tanulmányaival kapcsolatos információkhoz.
Az új e-napló a https://klik035180001.e-kreta.hu oldalon keresztül érhető el. A belépéshez szükséges felhasználói azonosítót és jelszót az osztályfőnököktől kapják meg.

Mit tud az elektronikus napló? A legfontosabb, hogy a szülők így folyamatosan és szinte azonnal hozzájutnak a gyerekek tanulmányaival kapcsolatos információkhoz. Az iskola számára megkönnyíti a napi adminisztrációt, a szülők tájékoztatását, a nyilvántartások vezetését, a statisztikák elkészítését. Használható számítógépen és okostelefonon is. (IOS, Android)

kreta

Az osztályfőnökök a KRÉTA naplóban követni tudják, hogy a családból ki, mikor lépett be. Amennyiben ez hosszabb ideje nem valósul meg, jelezni fogunk a szülőknek.
A szülő és a tanuló ha belép az @Ellenőrzőbe, ezt a menüsort láthatja.

kreta2

Amikor már a tanárok elindították a naplót a szülők a következő információkat fogják látni az ellenőrzőben.

 • a megtartott óra anyagát,
 • a házi feladatot a tanuló hiányzását,
 • esetleges késését,
 • házi feladat, vagy felszerelés hiányát,
 • dicséretét, vagy egyéb tanári bejegyzést.
 • a kapott érdemjegyeket,
 • a tanuló adott tárgyból elért átlagát,
 • az adott tárgy osztályátlagát hiányzását,
 • az igazolandó órákat,
 • az iskola és a pedagógusok üzeneteit,
 • bukásveszély esetén figyelmeztetést pirossal.

Az @Ellenőrző eléréséhez természetesen internet hozzáférés szükséges. Azok a szülők, akik sem otthon, sem munkahelyükön nem tudnak internetezni, azok számára az iskolában is lehetőséget biztosítunk az elérésre.A elektronikus ellenőrzővel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatják:https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424862

Elérhetőségek

Iskolánk címe: Budapest, XXI. (Csepel) Szárcsa utca 9-11.

Telefon, Fax: 06 1 278 2374

Mobil: 06-30-8321817

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM azonosító: OM-035180


Királyerdei Szárcsa Alapítvány

Címe: 1213 Budapest, Szárcsa utca 9-11

Adószáma: 18047950-1-43

Versenyek

EREDMÉNYEK

2019-2020-as tanév

 

 

KERÜLETI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY

 

                                      Komplex             Kelemen Lili        6. osztály                   I. hely
                                      Prezentáció             Kovács Gergő        8. osztály                   I. hely
                                      Szövegszerkesztés             Csapó Ákos        8. osztály                  II. hely
              Deák Enikő        7. osztály                   V. hely
                                      Grafika             Fancsali Zádor        5. osztály                  III. hely

 

 Felkészítő tanár: Veres Judit

 

 

KERÜLETI ANGOL VERSENY

1.hely

Batiz Iván, Torma Álmos, Száfner Zsolt

OKLEVÉL

 Felkészítő tanár: Kondor Ágnes

 

BUDAPESTI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA
„B” kategória
2020. 02. 08-án került megrendezésre a Budapesti Úszó Diákolimpia Döntője a Tüskecsarnok uszodájában, ahol a korábbi kerületi győztesek és érmesek - Mihálka Alicia, Mihálka Mercedesz, Mihálka Szintia és Matthews Joseph – képviselték iskolánkat.

A lányok az erős mezőnyben jól teljesítettek, egyéni csúcsokat értek el.

Matthews Joseph 100 méter gyorsúszásban ezüstérmet, míg 100 méter hátúszásban bajnoki címet szerzett.
Ezzel mind a két számban kvalifikálta magát az országos döntőbe.
Gratulálunk!

 

KERÜLETI LEÁNY LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

III-IV. korcsoport
4. hely
Csapattagok
4.o. Botos Viktória, Kaluja Fanni
5.o. Kircsi Boglárka
6.o. Bori Andrea, Hegedűs Eszter, Kelemen Lili
7.o. Angyal Mercédesz, Deák Enikő

 

KERÜLETI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA

Egyéni és váltó verseny
I. korcsoport
Czakó Gergely 3. hely hátúszás
                           4. hely gyorsúszás

II. korcsoport
Udut Márk 1. hely mellúszás
                     2. hely gyorsúszás

4x25 m gyorsváltó
3. hely

Tok Balázs, Vincze Bálint, Bornyi Márton, Udut Márk

III. korcsoport
Udut Ádám 1. hely gyorsúszás
                  2. hely mellúszás
Matthews Joseph 1. hely hátúszás
                                   2. hely gyorsúszás

4x50 m gyorsváltó
3. hely

Nagy Levente, Csöppüs Bálint, Matthews Joseph, Udut Ádám

 

  Felkészítő tanár: Vizsoli Mária és Bozi Tamás

KERÜLETI SZÖVEGÉRTŐ VERSENY

Kelemen Lili
6.osztály

3. hely

 Felkészítő tanár: Kisbalázs Mária

 

KERÜLETI ATLÉTIKA CSAPATBAJNOKSÁG

Leány kislabdahajítás                               2. hely

( Horváth Larina, Kelemen Zsófia, Glavanov Anna, Kelemen Lili, Gonda Angelika, Angyal Mercédesz)

 Fiú Kislabdahajítás                                    5. hely

Katona Krisztián, Matthews Joseph László, Kamen Ákos, Udut Márk, Sára Bálint)

   Leány Távolugrás                                      2. hely

(Horváth Larina, Kaluja Fanni, Kelemen Lili, Deák Enikő, Dankó Inez, Gonda Angelika)

Leány Váltófutás                                        3. hely

(Horváth Larina, Kaluja Fanni, Suplicz Dorka, Dankó Inez, Rudolf Dorka, Deák Enikő)

Fiú Váltófutás                                             5. hely

(Balázs István, Matthews Joseph László, Horváth Antonió, Szafner Zsolt, Sós Mátyás)

 Felkészítő tanár: Vizsoli Mária és Bozi Tamás

 

2018-2019-es tanév

 
2017-2018-as tanév

2016-2017-es tanév

2015-2016-os tanév

2014-2015-ös tanév

2013-2014-es tanév

2012-2013-as tanév

 


  

Tanárok

2019-2020-as tanév

Felső tagozaton tanítók névsora

    Osztályfőnök Tanított tantárgyak
1. Vígh Krisztina
  igazgató, földrajz
2. Kőhalmi Katalin
  igazgatóhelyettes, fejlesztő pedagógus
3. Bozi Tamás   testnevelés
4. Fóris Zoltán Örs   kémia, biológia, fizika, könyvtár
5. Hajdu-Nonn Nikolett 7. osztály angol 1-5.o,  2,5,7,8. osztály etika
6. Kondor Ágnes   angol, történelem
7. Horváthné Kisbalázs Mária 8. osztály magyar, történelem, etika
8. Kovács Anikó   ének, napközi 5-6.osztály
9. Péter Irén   angol, matematika
10. Tuza Lajosné   technika 5-8.osztály
11. Veres Judit 6. osztály matematika, informatika
12. Vizsoli Mária 5. osztály testnevelés

 

Alsó tagozaton tanítók névsora

1. Manhercz Istvánné osztályfőnök
1. osztály
5.o. magyar
2. Lőrincz Ferencné osztálytanító  
3. Tóthné Kovács Erika osztályfőnök
2.osztály
1,2,4. o néptánc
4. Csöppüs Szilvia osztálytanító 6.,7.,8.o rajz 3.o. néptánc
5. Sirola Sarolta osztályfőnök
3.osztály

5.o rajz
6. Demjén - Kléber Eszter osztálytanító  
7. Ugrai Judit osztályfőnök
4.osztály

1.,3.o etika
8. Baktai Erika osztálytanító 1., 6.o etika

Iskolai munkát segítők:

Hegede Anita iskolatitkár
 Biró Katalin pedagógiai asszisztens
Kovács Anikó pedagógiai asszisztens
Kapuvári György tanulószoba 7-8.osztály

 

Közalkalmazotti tanács tagjai

Vizsoli Mária

Ugrai Judit

Csöppüs Szilvia

Mínőségértékelő csoport (MÉCS)

Csöppüs Szilvia

Horváthné Kisbalázs Mária

Tóthné Kovács Erika

Hivatalsegédeket, közmunkásokat a Városgazda foglalkoztatja.

Védőnő: Gonda Zsoltné, Kati néni
Iskolaorvos: Dr. Báthori Éva
Pszichológus:

Kis Adrienn

Hétfő: 9-15 óráig

Csütörtök: 12-18 óráig

Logopédus:

Boros Zsuzsa

Fejlesztő-és gyógypedagógus:

Kóhalmi Katalin és Vizsoli Mária

Gyógypedagógus Kun Zsuzsa

 

Tisztségviselők

Igazgató Vígh Krisztina
Igazgatóhelyettes Kőhalmi Katalin
Csepeli Hirmondóval kapcsolattartó Kőhalmi Katalin
Alsó tagozatos munkaközösség vezető Lőrincz Ferencné
Humán tárgyak munkaközösségének vezetője Kondor Ágnes
Reál tárgyak munkaközösségének vezetője Veres Judit
Iskolai honlap készítője Veres Judit
Pályaválasztási felelős Horváthné Kisbalázs Mária
Osztályfőnöki munkaközősség vezető Hajdo-Nonn Nikolett
Vezető testnevelő Vizsoli Mária
Gyermekvédelmi felelős Manhercz Istvánné, Baktai Erika
Balesetvédelmi felelős Vizsoli Mária
Munkavédelmi felelős Vizsoli Mária
Tűzvédelmi felelős Vizsoli Mária
AV felelős Fórizs Zoltán Örs
Diákönkormányzat vezetője Horváthné Kisbalázs Mária
ÖKÖ koordinátor, környezetvédelmi felelős Baktai Erika, Fóris Zoltán Örs
Könyvtáros Fóris Zoltán Örs
Tankönyvfelelős Fóris Zoltán Örs
Ünnepélyek rendjéér felelős Testnevelők, rendező
Minőségbiztosításért felelős Csöppüs Szilvia és Tóthné Kovács Erika
Királyerdei Műv. Házzal kapcsolattartó Ugrai Judit
Fővárosi színházakkal kapcsolattartó Tóthné Kovács Erika és Csöppüs Szilvia
Iskola arculatáért, dekorációjáért felelős Csöppüs Szilvia
Közalkalmazotti Tanács elnöke Vizsoli Mária

 

 

Osztályok

2019-2020-as tanév

2018-2019-es tanév

2017-2018-as tanév

2016-2017-es tanév

2015-2016-os tanév

2014-2015-ös tanév

2013-2014-es tanév

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Botos Viktória

Fancsali Zétény

Dobrocsi Livia

Horváth Antónió

Horváth Larina

Krum Iván

Kücsön Amina

Kücsön Panna

Molnár Máté

Müller Dorottya

Princz Richard

Purthal Ármin

Rácz Attila

Szabó-Hézsai László

Szalai Áron

Tank Mátyás

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}